La selecció espanyola de futbol, llançada cap al mundial de Rússia de l'any vinent després de la victòria contra Itàlia de dissabte passat (3-0), no va tenir pietat de la debilíssima Liechtenstein (0-8). Tal com li havia clavat vuit gols en el primer partit del grup, el setembre passat a Lleó, ahir en van caure vuit més i ara la formació de Julen Lopetegui necessita només tres punts en dos partits (a casa contra Albània i a Israel) per certificar l'accés directe a Rússia 2018. No va segellar el pasaport ahir perquè Itàlia va derrotar els hebreus (1-0, amb gol d'Immobile) i acumula punts per ser un dels millors segons a la repesca.

A Vaduz no hi va haver cap tipus de color i Espanya ja havia marcat tres gols en els primers setze minuts, amb un cop de cap de Sergio Ramos i dues rematades de Morata i d'Isco. Abans del descans, i de ser substituït, Silva va anotar el quart i a la represa, ja amb Nacho i Iago Aspas al camp, als quals s'afegiria Deulofeu, en van arribar uns quants més. El davanter gallec del Celta, Morata i Goppe en pròpia porta van tancar l'humiliant 0-8. En l'altre partit del grup, empat a un entre Macedònia i Albània.

Grups emocionants

En els altres dos grups d'ahir hi ha molta emoció. En el D, però, Sèrbia s'escapa quatre punts del segon classificat, que ara és Gal·les, després de guanyar Irlanda amb un gol de Kolarov. Ahir els gal·lesos van derrotar Moldàvia per 0-2, amb gols de Robson-Kanu i Ramsey, i ara tenen un punt sobre els irlandesos. Àustria va empatar amb Geòrgia (1-1) i diu virtualment adéu al mundial.

El grup més igualat és el I, en què Croàcia i Islàndia tenen 16 punts, seguits de Turquia i Ucraïna, amb 14. Ahir, Islàndia va vèncer Ucraïna (2-0), amb dos gols de Sigurdsson, Turquia va derrotar Croàcia (1-0), amb anotació de Cenk Tosun, i victòria intranscendent de Finlàndia (0-1) a Albània contra Kosovo. Falten dues jornades, que es disputaran a principi d'octubre.