Els encreuaments de vuitens de final de l'Eurobasket entre els grups A i B van quedar definitis ahir, després de la disputa de la cinquena i última jornada. I la favorita i gran revelació d'aquests dos grups és Eslovènia, que es va classificar com a primera i invicta. El seu rival serà Ucraïna, la quarta del grup B, que es va guanyar la plaça en l'últim moment amb la seva contundent victòria davant Israel (64-88).

Lituània, com a primera del grup B s'enfrontarà a Grècia, quarta de l'A, després d'una primera fase més que erràtica per part dels grecs: ahir van derrotar Polònia per 95-77. Lituània, per la seva part, va superar Alemanya també per una bona diferència (72-89).

Finlàndia, una altra de les revelacions, com a segona del grup A, s'enfrontarà a Itàlia, que finalment es va haver de conformar amb la tercera plaça del B tot i que ahir va derrotar Geòrgia (69-71).

I Alemanya, segona del grup B, s'enfrontarà amb França, tercera del A. El vencedor d'aquest encreuament de vuitens es podria enfrontar a l'actual campiona, la selecció espanyola, si l'equip supera el xoc de vuitens.

Espanya, que ja és primera de grup segur, tanca avui la seva participació en la primera fase enfrontant-se a l'Hongria d'Adam Hanga (16.15 h, Cuatro).