El belga Sander Armée (Lotto-Soudal) va guanyar la divuitena etapa de la Vuelta a Espanya, de 169 quilòmetres de recorregut, amb inici a Suances i final a Santo Toribio de Liébana (Cantàbria), un port curt però molt dur on el líder, el britànic Chris Froome (Sky), va aconseguir 21 segons d'avantatge respecte al seu perseguidor immediat, l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain).

Armée va ser el més fort dels vint ciclistes que van protagonitzar una nombrosa escapada del dia, i va atènyer tot sol la línia d'arribada, només 31 segons davant del kazakh Alexey Lutsenko (Astana) i 47 de l'italià Giovanni Visconti (Bahrain-Merida). En el grup dels favorits a la victòria final, Alberto Contador (Trek) va intentar animar novament l'etapa amb un atac a la Collada de la Hoz, quan faltaven 30 quilòmetres per al final de l'etapa.

L'atac de Contador va semblar posar Froome en problemes, però el britànic estava ben escortat pels seus companys d'equip, i cap dels homes forts de la general va poder comprovar fins a quin punt patia el líder de la Vuelta. El britànic es va treure l'espina amb un contundent atac en l'última ascensió que només Contador i el canadenc Michael Woods (Cannondale), que marxa en la setena posició de la general, van poder resistir.

A la classificació general Froome té ara un minut i 37 segons d'avantatge respecte de Nibali, i dos minuts i 17 segons sobre l'holandès Wilco Kelderman (Sunweb). Contador es manté cinquè, a un minut i 17 segons del seu gran objectiu, el podi. El català David de la Cruz (Quick-Step) va tornar a perdre una posició i és onzè, deu minuts i 31 segons dar-rere del líder.

Avui es disputarà la dinovena etapa entre Caso i Gijón, amb un recorregut total de 149,7 quilòmetres. Serà una jornada de mitja muntanya propícia per a emboscades que inclou fins a quatre ports: Alt de la Colladona (de primera categoria), Santo Emiliano (tercera), Falla de los Lobos (tercera) i San Martín de Huerces (tercera). I demà es pujarà l'Angliru, que ho decidirà tot.