El pivot de la selecció espanyola Pau Gasol es va convertir ahir, en anotar el punt número 14 del partit contra Hongria, en el màxim anotador de la història de l'Eurobasket, i va prendre aquesta posició al francès Tony Parker. Gasol va sumar, d'aquesta manera, el seu punt 1.105, i va passar davant dels 1.104 del gal. El rècord va ser superat amb un triple al minut 15 i 15 segons per posar el marcador en un favorable 18-33. La gesta es va anunciar per la megafonia del pavelló de Cluj, a Romania, on es disputava el partit i, tot i que no es va aturar el matx, el jugador català va rebre el reconeixement dels aficionats assistents al duel.

El gran dels Gasol, guanyador de tres campionats europeus amb l'equip estatal, corrobora així, als 37 anys, una gran carrera amb la selecció espanyola, en la qual també hi ha un mundial, i dues plates i un bronze olímpics.

En la llista de màxims anotadors dels europeus hi ha noms il·lustres. Dirk Nowitzki és tercer (1.052 punts), i el llegendari grec Nikos Gallis ocupa la quarta posició, amb 1.030 punts.