El tennis espanyol va assegurar la fita de tenir els dos números 1 del tennis mundial dilluns vinent, quan es publiqui el rànquing posterior a l'obert dels Estats Units. La derrota de Roger Federer la matinada passada davant de Juan Martín del Potro per 7-5, 3-6, 7-6 i 6-4 evita que el suís pugui prendre el lloc al mallorquí i que aquest es mantingui primer, tal com va arribar a Nova York.

Paral·lelament, i tot i haver quedat eliminada prematurament, Garbiñe Muguruza també es va assegurar, per primera vegada a la seva carrera, ser al capdamunt del tennis femení mundial per la der-rota de la txeca Karolina Pliskova. És la primera vegada que un país té els dos millors jugadors del món de les classificacions individuals des que els Estats Units ho van aconseguir el 2003 amb Andre Agassi i Serena Williams.

Ahir, Nadal va opinar sobre Muguruza i va desitjar que «sigui al número 1 molt temps. Per al tennis espanyol, tenir una número 1 del món com Garbiñe (Muguruza) és una cosa fantàstica i un impuls molt important per al tennis femení. Les dones, a Espanya, estan fent una passa molt important en l'esport des de fa temps, i cal felicitar-les» per aquesta fita.

Semifinals complicades

Pel que fa a l'obert dels Estats Units, Nadal haurà de veure's les cares amb Juan Martín del Potro després de superar amb facilitat el rus Andrei Rublev per 6-1, 6-2 i 6-2. Els duels amb l'argentí sempre són gairebé èpics, com ara l'últim, als darrers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, quan va deixar el manacorí fora de la final.

L'altra semifinal enfrontarà l'asturià Pablo Carreño amb el sud-africà Kevin Anderson. Tots dos arriben per primera vegada a un estadi tan llunyà de la competició i, per tant, qui guanyi debutarà en una final de Gran Eslam. En un duel de servidors, Anderson va derrotar el nord-americà Sam Querrey per 7-6, 6-7, 6-3 i 7-6. Els tres desempats que es van viure deixen clara la solvència en el servei dels dos jugadors.

La matinada passada s'havien de jugar les semifinals femenines amb els partits entre Venus Williams i Sloane Stephens, per una banda, i entre Coco Vandeweghe i Madison Keys, per l'altra. Totes, dels Estats Units.