La selecció espanyola va aconseguir superar ahir l'infern turc i va vèncer els amfitrions de l'Eurobasket en un partit molt més complicat del què indica el marcador. Un triomf que li permet classificar-se per als quarts de final del torneig, on l'espera Alemanya, que dissabte va eliminar sorprenentment França.

Tot i que Espanya va començar el partit entonada (19-10), Turquia va plantar cara per evitar que la diferència s'eixamplés massa, i abans dels descans va aconseguir ajustar el marcador (29-25, min 18). En aquell moment, Espanya va signar un parcial de 4-0 per marxar al vestidor amb 8 punts de marge (33-25).

A l'inici de la segona part, dues faltes discutibles contra Espanya van fer que Turquia es tornés a acostar. I seguia trepitjant els talons d'Espanya, fins que Sergio Rodríguez anotava un triple molt llunyà al final del tercer quart. I un altre llançament exterior, aquest de Ricky Rubio, permetia a Espanya agafar un avantatge gairebé definitiu quan faltaven cinc minuts per acabar (59-50). Després, Espanya va sentenciar amb facilitat.

Demà, primers duels de semis

En els altres duels de quarts d'ahir, Letònia va derrotar Montenegro (100-68), Sèrbia va vèncer l'Hongria d'Adam Hanga (86-78) i Rússia va apallissar Croàcia (101-78). Amb aquests resultats es van definir els duels de quarts de l'Eurobasket, que avui viu jornada de descans. Demà es juguen l'Espanya-Turquia i l'Eslovènia-Letònia; mentre que el Grècia-Rússia i l'Itàlia-Sèrbia es juguen dimecres.