Aquest cap de setmana és el punt d'inici de moltes de les competicions organitzades per la Federació Catalana, algunes d'elles amb presència d'equips de les nostres comarques.

És el cas de la Primera Catalana masculina, on trobem fins a quatre formacions. En el grup 1, el Navàs visitarà la pista dels Lluïsos de Gràcia (avui, 20 hores), i La Salle rebrà el Tarragona B (avui, 17.45 h). En el grup 2, el Sedis es desplaçarà al camp del Roser B (demà, 18 h) i el Nou Bàsquet Olesa ho farà a Sant Boi de Llobregat (demà, 18.15 h). A Segona debutaran fins a sis conjunts: el Martorell i l'Igualada (al grup 2), el Vilatorrada, l'Asfe, l'Artés B i el Berga (al grup 3).

En la Primera Catalana Femenina, al grup 1 hi ha l'Escola Pia Àguiles igualadí, que debuta a Cornellà (avui, 12 h). En el grup 2 es viurà un derbi bagenc entre la Joviat i el Petro Pintó Asfe (avui, 16.15 hores). També començarà la Copa Catalunya Femenina, però l'Igualada, l'únic equip de casa nostra a la categoria, descansa en la primera jornada.

Quatre conjunts a Preferent

Pel que fa a les categories preferents de base, el Catalana Occident júnior s'estrenarà a la pista del Tarragona (demà, 12.30 h), i el cadet manresà ho farà a casa davant el Girona U16 (demà, 16 h). En noies, el júnior de la Joviat es desplaçarà a Mataró (avui, 19.30 h), i el cadet de l'Igualada ho farà al pavelló del Lima Horta (demà, 16 hores).