L'Ametlla de Merola (Puig-reig), va celebrar ahir al matí el seu 29è Cros BBVA CX . Una prova que es va dividir en dues curses, la de 10 quilòmetres, en la qual van participar 187 corredors, i la de 5 quilòmetres, amb 58 corredors. D'altra banda, els més menuts també van poder participar a la jornada amb les curses infantils, de 2.400 metres, l'aleví, de 1.200 metres, i la benjamí, de 600 metres.

En la prova reina, el domini magrebí ha estat absolut. Els 5 primers classificats eren corredors d'origen marroquí. El vencedor ha estat Ibrahim Ezzaydouni, del Futbol Club Barcelona, amb un temps de 32 minuts i 41 segons, notable per les característiques del circuit. El seu company Youssef Taoussi ha acabat segon, i el també blaugrana El Mehdi Aboujanah ha estat el tercer. El favorit, Radouane Nour, vencedor fa dos anys i guanyador aquest any de la Cursa del Corte Inglés, s'ha hagut de conformar amb la quarta posició. El primer català ha estat el berguedà Xavier Tomasa, mentre que el manresà David Martínez Luján ha acabat vuitè.

En categoria femenina, davant de l'absència d'última hora de Laia Andreu per culpa d'una lesió al bessó, l'atleta de Badalona Míriam Ortiz ha guanyat amb facilitat i amb una bona marca: 38 minuts i 29 segons, una de les millors dels últims anys. En segona posició s'ha classificat, a quatre minuts i mig de distància, la manresana Meritxell Calduch, que inicialment tenia la intenció de fer els 5 km, però ha acabat completant la segona volta al circuit. La tercera plaça del podi ha estat per a la navassenca Sandra Martínez.

La prova dels 5 km ha estat guanyada pel berguedà Guillem Fernández Bruch. En noies s'ha imposat Olga Casulleras, de la Unió Colomenca d'Atletisme.

El Cros de l'Ametlla complirà 30 anys el 16 de setembre del 2018.