El Consell Esportiu del Bages organitza un curs més la fase comarcal de cros. Enguany, el calendari previst és de dotze proves; la primera, el proper diumenge 8 d'octubre a Sant Vicenç. La seguiran les proves de Súria, Castellnou de Bages, Moià, Sallent, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Monistrol de Calders, Cardona i Santpedor, aquesta darrera, el diumenge 4 de febrer.

Algunes d'aquestes organitzacions tindran la modalitat de cursa de família; així, els pares podran fer esport amb els seus fills al costat sobre una distància de 1.000 metres. Els cros tindran la col·laboració dels respectius ajuntaments i de les ampes de les escoles dels municipis.

Les inscripcions es podran fer en dues modalites. Una serà per a aquells esportistes que vulguin prendre part en més d'un cros; aquets faran una inscripció prèvia (abans del 2 d'octubre) i dimarts, abans de cada cros, hauran de confirmar la seva participació. Hauran de fer el pagament de 16 euros en concepte d'inscripció d'esports individuals (inclou el xip). Per a tots aquells escolars que ja disposin del xip, el preu serà de 12 euros. Aquells que vulguin ser només al cros del seu municipi hauran de fer la inscripció abans de les 12 h del dimecres anterior a la prova i hauran de recollir el xip provisional abans de les 10 del matí del dia de la prova. En aquest cas, la inscripció és gratuïta, però s'hauran d'abonar 5 euros en concepte de dipòsit que seran retornats quan es lliuri el xip a l'organització. Les categories, de minis (2012) a cadets (2003).