El Barcelona estrenarà aquest dimarts al Camp Nou i contra l'Eibar el seu lideratge en solitari en el primer partit sense Ousmane Dembélé, que, lesionat de gravetat, estarà quatre mesos de baixa.

Horari i on veure el Barça-Eibar

El partit entre al Barça i l'Eibar es disputarà aquest dimarts 19 de setembre al Camp Nou. El xoc començarà a les 22.00h de la nit i es podrà veure per Movistar+ Partidazo.

Deulofeu farà de Dembélé

L'absència del francès, que havia estat titular en els dos últims partits (Juventus i Getafe), obre un nou escenari. El Barça no sembla disposat a cobrir la baixa de Dembélé amb un nou fitxatge i segurament ha arribat el moment de Gerard Deulofeu.

El del planter, repescat aquesta temporada, té una oportunitat que ni somiada. Conscient que el seu paper a l'equip d'Ernesto Valverde seria secundari, primer per la presència de Neymar i després per la de Dembélé, ara Deulofeu està a totes les llistes com el primer candidat a ocupar la plaça de tercer davanter.

I és que les altres opcions existents (Denis Suárez, Paco Alcacer i Arda Turan) no tenen les mateixes opcions. En el cas de Denis, segurament Valverde comptarà amb ell com a alternativa d'Iniesta a la medul·lar com es va veure a Getafe; Alcácer podria tenir minuts més com a nou i Arda Turan no sembla comptar per al tècnic i podria plantejar-se canviar d'aires.

Després que en l'últim partit de Lliga, Valverde únicament va fer un canvi respecte a l'onze que es va enfrontar a la Juventus (Sergi Roberto per Semedo), l'alineació planteja molts interrogants, sobretot perquè dos dels jugadors que van entrar a la segona part a Getafe (Denis i Paulinho) van ser fonamentals.

Van ser els autors dels dos gols, però és que a més en el cas de Denis, el gallec va donar la volta al partit quan va entrar després del descans en substitució d'Iniesta.

El creatiu migcampista va saber entendre el joc i les circumstàncies del terreny de joc -gespa seca, herba molt alta- per treure el millor de sí. El resultat és que el joc va millorar i el Barça va donar la volta a la situació amb un gol seu i un altre de Paulinho.

El brasiler va sortir per Rakitic en l'últim quart d'hora i, a més d'oxigenar el centre del camp, va ser determinant perquè va anotar l'1-2 cinc minuts abans del final. Potser, Valverde pensi en ells contra l'Eibar des d'inici.

Els enfrontaments entre Barça i Eibar s'han resolt amb resultats amplis. El de demà serà el quart enfrontament des de l'arribada dels bascos a Primera. En els tres anteriors, els barcelonistes han guanyat per 3-0 (2014-15, gols de Xavi, Neymar i Messi), 3-1 (2015-16. Triplet de Suárez; Borja Bastón) i 4-2 (2016-17, Juncà (pp), dos de Messi i Suárez; doblet d'Inui).

L'Eibar visita el Camp Nou amb la relativa tranquil·litat que li donen els tres punts aconseguits davant el Leganés i amb l'esperança de poder puntuar per primera vegada en la seva curta història a Primera Divisió davant del Barcelona.

Les baixes segueixen sent el llast més important per als armers, tant per quantitat com per la rellevància de les mateixes en el joc de l'equip.

La banda dreta, sense Pedro León ni Alejo, sembla l'ala més difícil de suplir, si bé davant del Leganés José Luis Mendilibar va provar a la segona part amb Arbilla al lateral i Capa a l'extrem, un experiment que va sortir bastant bé.

També caldrà veure si Mendilibar s'atreveix a alinear els dos puntes, Enrich i Kike García, en el feu barcelonista, o bé opta per amarrar més el centre del camp davant la qualitat dels culers.

En qualsevol cas, els armers intentaran oferir resistència davant un rival gairebé inexpugnable per a ells. Els resultats anteriors, almenys, així ho demostren.

Les dades del partit

- Alineacions probables:

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Denis Suárez, Rakitic, Messi; Suárez i Deulofeu.

Eibar: Dmitrovic; Capa, Gálvez, Oliveira, José Ángel; Dani Garcia, Jordà, Rivera; Nadó, Enrich i Inui

Àrbitre: Hernández Hernández (Comitè canari).

Camp Nou. 22.00 hores.

-------------------------------------------------------------

Llocs: FC Barcelona (1r. 12 punts). Eibar (13è. 6 punts).

La clau: La gran oportunitat de Gerard Deulofeu com a substitut del lesionat de llarga durada Ousmane Dembélé.

La dada: L'equip d'Ernesto Valverde afronta el primer partit del campionat com a líder en solitari.

La frase: "He d'estar preparat per al que passi i poder aportar coses a l'equip, però és una pena el que li ha passat a Dembéle" (Deulofeu).

L'entorn: Nou partit en el qual s'instal·laran al Camp Nou urnes per recollir suports per promoure una moció de censura a l'estadi.