El València va arrodonir ahir un 2017 de somni després de guanyar la seva primera Supercopa Endesa, a la pista de l'Herbalife Gran Canària. L'equip capitanejat pel santpedorenc Rafa Martínez, que va alçar el trofeu de campió, disputava ahir la seva quart final consecutiva: va perdre les de la Copa del Rei i l'Eurocup, però va proclamar-se campió de Lliga quan va superar el Reial Madrid.

El conjunt valencià va protagonitzar aquesta nova gesta en una competició en la qual no participava des de feia tres edicions i, amb el seu triomf, va allargar la maledicció de tots els amfitrions de la Supercopa: mai no han guanyat el títol malgrat tenir el factor pista i l'afició al seu favor.

I això que ahir el partit era favorable al Gran Canària, que al descans dominava per 32-23. Dos catalans, els jove Oriol Paulí i el veterà Albert Oliver, lideraven el conjunt local, que va arribar a guanyar de 15 punts durant la primera meitat.

A la represa, però, el València va aconseguir capgirar el marcador de manera fulgurant. Per començar, parcial de 0-10. I la gran actuació de San Emeterio, amb 14 punts en aquest quart, va permetre als visitants acabar el període al capdavant del marcador (46-48). En el darrer tram van emergir les figures d'Erick Green i Dubljevic per donar l'impuls final al València, mentre Marcus Eriksson plantava cara pel bàndol local.