El català Maverick Viñales (Yamaha) va sumar la cinquena millor classificació de la temporada, després de ser el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Aragó de Moto GP, al circuit de Motorland d'Alcanyís, on l'italià Valentino Rossi (Yamaha) va protagonitzar una autèntica proesa. Rossi va obtenir un tercer lloc, primera línia de la sortida, després de trencar-se fa 23 dies la tíbia i el peroné de la cama dreta.

El cerverí Marc Márquez (Repsol Honda) no va estar afortunat en la sessió d'entrenaments, va caure fins a dues vegades i avui sortirà des del cinquè lloc. Jorge Lorenzo (Ducati) va finalitzar la tanda d'entrenaments en segon lloc, darrere de Viñales. Dani Pedrosa sortirà des de la segona línia, en el sisè lloc. El portuguès Miguel Oliveira (KTM) va aconseguir el millor temps de Moto2, i va quedar davant de Mattia Pasini i del cerverí Àlex Márquez.

El madrileny Jorge Martín (Honda) va sumar la setena millor classificació de la temporada en Moto3 després de superar l'italià Enea Bastianini (Honda) i el valencià Arón Canet (Honda), i el líder del Mundial, Joan Mir, va finalitzar sisè.