Puntuable per al circuit català de caminades de resistència, aquest cap de setmana se celebrarà la 26a edició de la Marxa Rasos de Peguera-Manresa, que organitza el Centre Excursionista Comarca de Bages (CECB). Es tracta d'un trail no circular d'uns 82 km amb un desnivell positiu de 1.207 m i un d'acumulat de 3.989 m.

La sortida de la marxa serà a l'esplanada del xalet-refugi del Centre Excursionista Montserrat als Rasos Peguera a les 9 del matí de dissabte. Per fer el desplaçament des de Manresa, l'organització tindrà un servei d'autocars a 2/4 de 8 del matí des de l'aparcament del Congost. El recorregut va dels Rasos de Peguera cap a Montmajor, passant pel Pi de les Tres Branques, de Berga a Sant Llorenç de Morunys, vora la Mina, l'obaga dels Tossals, Taravil, i santuari de Correà. De Montmajor fins a Serrateix per la riera de Navel. De Serrateix a Callús, baixant per la riera de Sant Cugat. I de Callús fins a la zona esportiva del Congost de Manresa, passant pel peu del Collbaix.

Les inscripcions es poden fer a la secretaria del CECB o a l'enllaç www.cecb.cat/inscripcions-rasos/. Els preus són: 15 euros per als socis del CECB federats, 25 per als socis no federats, 22 per als no socis federats i 32 pels no socis i no federats; el suplement del servei d'autobús es de 10 euros. Per participar cal haver complert els 14 anys (de 14 a 18 anys han de portar una autorització dels pares o tutors)