El FC Barcelona va presentar per al proper exercici un pressupost de 897 milions d'euros, el més alt de la història d'un club esportiu, inclòs l'esport professional nord-americà, segons va informar el director general del club, Òscar Grau. «Aquesta xifra és la més alta prevista que facturarà fins ara cap club, inclosos els de l'NBA i l'NFL», va aclarir Grau.

Entre les xifres presentades destaquen els 21 milions de benefici net previstos, els 196 milions d'euros de beneficis des del 2010, una diferència de facturació a l'àrea comercial i de màrqueting de 145 milions d'euros, i els 55 milions d'euros de diferents actuacions realitzades a l'Espai Barça.

Entre els ingressos (897 milions), les partides que han crescut més han estat les de màrqueting (300 milions pels contractes amb Rakuten, Nike i la gira d'estiu als Estats Units); traspassos (198 milions), estadi (195 milions) i mèdia (186 milions pel repartiment dels drets televisius).

Gran despesa en salaris

Les despeses arriben als 865 milions i la seva partida més important són els salaris esportius (479). La massa salarial ha augmentat del 64% del total al 84%. «La clàusula de Neymar ens ha permès actuar a diferents àrees», va remarcar Grau, que va xifrar les inversions realitzades al primer equip en 207,6 milions d'euros.

El tresorer Enrique Tombas va informar que el Barça va tancar l'últim exercici amb uns ingressos rècord de 708 milions d'euros. I va afegir que des de l'inici del mandat de la directiva s'ha reduït el deute net en 184 milions d'euros i els beneficis acumulats des del 2010 en 175 milions d'euros.

L'últim curs, els ingressos van pujar el 4%. D'altra banda, la temporada passada, el Barça va gastar 677 milions d'euros, el 7% més que el curs anterior. Per apartats, la partida més gran és de salaris esportius (365 milions). I ara mateix, el patrimoni net del club s'ha situat en 115 milions, 18 milions més que l'exercici anterior.