El projecte de Sito Alonso al capdavant del Barça Lassa va confirmar ahir que es troba en el primer sotrac clar de la temporada després de perdre el tercer partit consecutiu en només sis dies. A la derrota de dijous passat a Belgrad, i de diumenge a la pista de l'Estudiantes, en partit de lliga, se li va afegir ahir la desfeta a casa, en competició europea, contra el Zalgiris en el primer dels dos partits continentals de la setmana. Dijous, els blaugrana visiten Milà.

Ahir, el Zalgiris va vèncer al Palau per (75-81) en un duel entre Alonso i qui podia haver ocupat el seu lloc, Sarunas Jasikevicius. Els lituans es van situar davant al segon quart, van marxar al descans amb sis punts de diferència (39-45) i va anar gestionant amb eficàcia l'avantatge contra un rival amb deficiències evidents, sobretot en la direcció de joc d'un qüestionadíssim Phil Pressey. El partit, a més, va estar marcat per la retirada de les graderies de la penya Sang Culé perquè la seguretat blaugrana els va fer treure una pancarta en què demanaven la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Micic, amb 20 punts, va ser el millor del seu equip.

Per la seva banda, el Reial Madrid va reaccionar a temps i va superar l'Emporio Armani de Milà per 100-90 amb una nova exhibició de Luka Doncic, autor de 27 punts. En els altres partits d'ahir, Khimki, 85-Estrella Roja, 78 i Maccabi, 68-Olympiacos, 69. Avui es tanca la tercera jornada amb el CSKA de Moscou-Panathinaikos, Fenerbahçe-Anadolu Efes, Baskonia-València i Unicaja-Brose Baskets.