La nova versió de la selecció espanyola, plena de debutants i sense jugadors de la NBA ni de l'Eurolliga, va iniciar el camí cap al Mundial 2019 amb un triomf davant Montenegro amb una gran actuació col·lectiva (66-79).

Aliens al conflicte per les finestres de la FIBA, els espanyols van suplir amb qualitat la seva falta d'acoblament després de només quatre dies entrenant-se junts i van demostrar, en una exhibició defensiva, que l'equip estatal té el relleu assegurat quan es vagin retirant els habituals. Davant, Montenegro va acusar en excés l'absència d'homes de la qualitat de Tyrece Rice, apartat al Barça, Nicola Vucevic, Marko Todorovic, Bojan Dubljevic i Dino Radoncic, tot i que mantenia set dels que van ser a l'Eurobàsquet.

El veterà pivot Fran Vázquez, que ahir era el capità d'Espanya i va acabar amb 15 punts, va ser un dels destacats de l'equip que entrena Sergio Scariolo. Al seu costat va brillar el base Quino Colom, nascut a Andorra i que juga des de fa dues temporades a l'Unics Kazan rus.