Després de l'empat de la setmana passada a Mestalla (1-1), el Barça es va tornar a deixar dos punts més ahir davant el Celta. Un empat que va arribar acompanyat de lesió d'Umtiti, que estarà dos mesos de baixa. Una mala notícia que es confirmava després d'una segona relliscada que, tot i això, no afecta al lideratge blaugrana. Tot plegat, perquè amb Messi no n'hi va haver prou per a un Barça que va fer un bon partit, però que va topar amb un rival molt efectiu i que quan va aconseguir el 2-2 només va perdre temps.

El Celta es va endur el primer ensurt als 50 segons, quan, en una disputa entre Sergi Gómez i Luis Suárez, l'uruguaià va estirar el braç del català, que va acabar amb l'espatlla fora de lloc. El central, que tornava a la titularitat després de dos partits lesionat, va haver de ser substituït. Després va costar veure una acció clara de gol, malgrat el gran moviment de pilota dels dos equips.

Messi, que sumava cinc partits sense marcar, va intentar, al minut 6, un eslàlom que va estar a punt de d'acabar en gol. Però Brais va posar el peu per darrere i va aconseguir enviar la pilota a córner. Al minut 20, una badada al centre del camp d'Umtiti va propiciar que el Celta muntés un letal contraatac impulsat per Iago Aspas, que va assistir a Maxi Gómez. Ter Stegen va ser capaç de treure la pilota amb el peu en la primera rematada, però el rebuig va caure a peus d'Aspas, que no va fallar per fer el 0-1.

Ràpida reacció

El gol del Celta va coincidir amb l'activació d'un Messi que va reclamar tot el protagonisme. Així, als dos minuts del primer gol, una bona jugada col·lectiva del Barça va acabar amb una passada en diagonal de Paulinho cap a l'interior, que va caçart Messi per empatar. I, cinc minuts després, va ser Messi qui va enviar en profunditat a Luis Suárez, però el gol de l'uruguaià no va pujar al marcador per un fora de joc inexistent.

Aquests van ser els millors moments del Barça, que va buscar la verticalitat amb mirament. A la mitja hora, una llarga jugada d'ocasions va acabar amb un xut de Messi al pal i una altra rematada poc precisa de Suárez.

El Barça aprofitava que el Celta estava una mica endarrerit, però no rematava la feina: Paulinho no va rematar amb convicció una passada de Rakitic, però Rubén Blanco va treure la pilota amb dificultat. I així va acabar la primera meitat del duel.

A la represa, el Barça va arrencar amb la clara intenció de buscar el gol que l'avancés al marcador. Paulinho va tenir una ocasió en una pilota rebuda de Messi, però quan va driblar Blanco va perdre la verticalitat i el seu xut va acabar fora per poc.

Sense sentenciar

El Celta havia perdut fluïdesa davant un Barça que incrementava el seu domini. I fruit d'això, i d'una bona triangulació, va arribar el segon gol blaugrana: Jordi Alba va centrar des de la banda esquerra i Suárez feia el 2-1. Un gol que va deixar tocada la moral del Celta, que hauria pogut encaixar el tercer amb una gran rematada de Messi que Rubén Blanco va rebutjar amb una gran intervenció.

Però va arribar la reacció del Celta, que va llençar alguns atacs ràpids, en un dels quals Iago Aspas va guanyar per velocitat a Umtiti, que es va lesionar, i el davanter gallec va cedir la pilota enrere perquè Maxi Gómez fes el 2-2.

El Barça va tornar a recuperar el pols del partit però la següent acció clara va arribar en una falta, en la qual Messi va tocar en llarg per a Piqué, que va driblar el porter i va rematar al pal. Un altre cop per als blaugrana, que veien com el Celta anava perdent temps de manera constant. Una actitud que treia de polleguera el Barça.

Però malgrat la seva actitud conservadora, Pione Sisto va tenir una gran ocasió per fer el tercer gol, de la mateixa manera que Messi, de falta, i Alcácer ho van poder fer per part blaugrana.