El Reial Madrid va desaprofitar l'oportunitat d'acostar-se al Barça al capdavant de la classificació després d'empatar sense gols a San Mamés davant el millor Athletic de la temporada. Amb aquest resultat, l'equip bilbaí es redimeix una mica de l'eliminació de la copa davant el Formentera, també a San Mamés, mentre que el Madrid salva el lloc de Lliga de Campions que li havia pres el Sevilla amb la seva victòria prèvia contra el Deportivo.

El partit va ser molt entretingut, amb molta igualtat durant la primera hora i el comandament de l'equip blanc en el tram final, que va ser frenat una mica per l'expulsió per doble targeta groga de Sergio Ramos al minut 86, en els dos casos per fer servir els colzes davant Aritz Aduriz. I en els últims minuts, l'Athletic va buscar l'heroica i la va fregar, però potser hagués estat massa premi per al moment de forma en què es troba.

Va començar manant el Madrid, que va tenir la seva primera ocasió al minut 7 en una rematada de Benzema al pal. Va respondre l'Athletic amb un cop de cap d'Aduriz. I aquí va començar un tram de partit d'anada i tornada amb ocasions a les dues porteries, però sense concretar.

Abans d'arribar al descans hi va haver una jugada polèmica, amb Sergio Ramos jugant-se la segona groga. I també es va produir la lesió d'Iturraspe, ara una peça clau a l'Athletic, que va haver de ser rellevat per San José.

A la represa, l'Athletic va sortir amb empenta i va avisar amb una rematada d'Aduriz. I, després, va reclamar un penal de Ramos a Raúl García. Va començar un nou intercanvi de cops, però el Madrid, de mica en mica, començava a dominar. Sense encert, això sí.

Els locals van resistir com van poder i la seva afició li demanava més. Però les ocasions més clares van ser madridistes, amb el porter Kepa com a protagonista.