L'Atlètic de Madrid no va poder fer realitat el miracle, tot i que el va tenir a prop durant força minuts. Els matalassers, que hauran de disputar la Lliga Europa, una competició que ja han guanyat dues vegades en la darrera dècada, van plantar cara al camp del Chelsea i es van arribar a avançar en el marcador amb un gol de Saúl Ñíguez al minut 11 de la segona part. Just abans, la Roma s'havia avançat en el marcador davant del Qarabag, un resultat que deixava el conjunt de Simeone fora de qualsevol possibilitat d'accedir a la següent ronda. A més, el Chelsea va empatar en una acció desafortunda del central Savic. De tota manera, l'1-1 final provoca que els londinencs perdin la primera posició del grup en favor de la Roma i que es converteixin en un perillós adversari potencial del Barça en els vuitens.

En el grup B, qui va patir va ser el París Saint-Germain, que havia de conservar tres gols de marge al camp del Bayern de Munic per no veure's fora de la primera posició que ha mantingut durant la primera fase. I just va anar. Perquè el Bayern, amb Juup Heynckes a la banqueta, també possible rival del Barça en els vuitens, és un altre equip i ahir es va avançar amb un amenaçador 2-0 al minut 37, amb gols de Lewandowski i Tolisso. Per sort per als francesos, que perden el seu segon partit seguit després de caure a Estrasburg en la lliga, Mbappé va marcar el 2-1 després del descans. El 3-1 de Tolisso va ser insuficient.

Mourinho no les té totes

Al grup A, el Manchester United va haver de remuntar davant del CSKA de Moscou per no perdre el primer lloc del grup. Dzagoev va avançar els russos, però Lukaku i Rashford van capgirar el resultat per al conjunt de Mourinho.

A la següent fase l'acompanyaran els suïssos del Basilea, que van vèncer sense gaires problemes al camp d'un Benfica que tanca la fase sense puntuar per 0-2, amb gols d'Elyonoussi i Oberlin