El davanter francès Ousmane Dembélé, operat del bíceps femoral de la cama dreta el 19 de setembre passat, va participar ahir per primera vegada des de l'operació en una part de l'entrenament amb la resta del grup. Démbélé va participar en un rondo, una de les rutines habituals de tècnica individual que des de fa anys utilitzen els equips blaugrana. Posteriorment, el francès ha continuat amb la seva feina de readaptació i va dur a terme un circuit, segons el club blaugrana.

Tot i que l'evolució de la lesió de Dembélé ha estat correcta i sembla que la recuperació va més ràpid de l'esperat, el Barça no vol tenir pressa amb ell i el tècnic, Ernesto Valverde, ja va avançar que no hi compta fins passades les festes de Nadal. A qui no tenia present és Arda Turan, que ahir va tornar a entrenar després de recuperar-se d'un flegmó.

Mascherano, a l'espera

Dos dels jugadors que ahir van seguir les recuperacions respectives van ser Rafinha, de llarga durada, i Javier Mascherano. Precisament, l'argentí és objecte de controvèrsia per la seva voluntat de deixar el Barça en el mercat d'hivern i així tenir més minuts per afrontar el mundial. El problema és que la lesió d'Umtiti provoca que sigui més necessari que mai. Ahir, el president del club, Josep Maria Bartomeu, va assegurar, en declaracions al diari argentí La Nación, que «no volem que marxi, però som un club humà i ens asseurem a escoltar-lo».