El Porto i el Xakhtar Donetsk van completar ahir la nòmina de possibles rivals per al Barça en els vuitens de final de la Lliga de Campions. S'uneixen, així, al Bayern de Munic, el Chelsea i el Basilea, que ja es coneixien des de dimarts. El sorteig es farà dilluns, a Nyon. Els altres tres equips que han quedat segons dels seus grups, el Reial Madrid, el Sevilla i la Juventus, no es poden enfrontar als blaugrana ja que, o són de la lliga espanyola, o ja han disputat el mateix grup que ells.

La darrera nit de la fase prèvia del torneig va tenir un total de 33 gols i no va oferir cap canvi respecte de les posicions que els equips tenien abans de començar. Pel que fa als conjunts espanyols, el Reial Madrid ja sabia que seria segon i va vèncer el Borussia Dortmund amb dificultats i el Sevilla, malgrat que només va poder empatar a Eslovènia, es va veure afavorit pel triomf del Liverpool sobre l'Spartak.

Anfield salva el Sevilla

Perquè els andalusos corrien el risc de caure eliminats si els russos guanyaven a Anfield, però aviat es va veure que no seria així. El Liverpool, que ja va apallissar a domicili el Maribor pel mateix resultat, ahir en va clavar set a l'Spartak amb un hat-trick del futurible blaugrana Philippe Coutinho, el primer de penal. El van seguir els seus companys de davantera, el brasiler Firmino, el senegalès Mané, que en va anotar dos, i l'egipci Salah.

Per la seva banda, el Sevilla va tenir sort d'un xut de Ganso des de fora de l'àrea, que es va empassar el porter Handanovic, per empatar amb el Maribor, que s'havia avançat amb una anotació de Marcos Tavares.

Al grup H, tot estava gairebé decidit. Només hi havia en joc un lloc per a la Lliga Europa que va caure de la banda del Borussia Dortmund, tot i que els alemanys van perdre al Bernabéu. El Reial Madrid es va avançar aviat, amb gols de Borja Mayoral i de Cristiano Ronaldo, però es va adormir i va permetre que Aubameyang empatés entre el final de la primera part i l'inici de la segona. El gallec Lucas Vázquez va salvar els punts per als madridistes. A Londres, el Tottenham va reservar jugadors però, tot i així, va superar l'Apoel amb facilitat i amb gols de Fernando Llorente, Son Heung-Min i el jove Nkoudou.

En els altres dos grups, derrota previsible del Manchester City, amb suplents, que va permetre la classificació del Xakhtar. Bernard i Ismaily van marcar pels ucraïnesos i Agüero va retallar la distància de penal. A més, l'altre candidat, el Nàpols, va caure a Rotterdam. Jörgensen i St. Juste van capgirar el gol inicial de Zielinski.

Tampoc no va tenir gaire interès el grup G, ja que el Porto va apallissar per 5-2 el Mònaco, amb dos gols d'Aboubakar i un de Brahimi, Alex Telles i Tiquinho, que van fer inútils els aconseguits per Glik i Falcao per al conjunt del principat monegasc. Amb aquest marcador feia inútil el triomf del Leipzig, el qual, a més, va perdre contra el Besiktas. Naby Keita va empatar el gol inicial de Negredo de penal, però Anderson Talisca va aconseguir el gol de la victòria per als sorprenents turcs.