El president rus, Vladímir Putin, va assegurar ahir que Rússia no boicotejarà els Jocs Olímpics d'hivern de Pyeongchang després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) exclogués dimarts aquesta delegació. El dirigent va aclarir que «nosaltres, sens dubte, no declarararem cap boicot ni impedirem que els nostres esportistes olímpics participin als Jocs, si algun d'ells ho vol fer a títol individual».

Putin, que és un gran aficionat a l'esquí, va assegurar que coneix esportistes que han invertit «tota la seva carrera» a entrenar per participar a uns Jocs. «És molt important per a ells, motiu pel qual, partint d'això, segur que no ho prohibirem a ningú ni crearem les condicions que facin impossible la seva participació».

De tota manera, va afegir que la decisió final l'ha de prendre «l'assemblea olímpica», que inclou entrenadors, esportistes i dirigents federatius, que es reunirà en els propers dies.

El jerarca va admetre que «Rússia és, en part, culpable» de la seva exclusió dels Jocs, «ja que va donar motius» perquè això succeís, tot i que va destacar que el «càstig col·lectiu» és un concepte jurídic que no existeix a cap país del món en l'actualitat.