La nedadora més llorejada de la competició. Així és com ha acabat Núria Marquès el Mundial de natació adaptada celebrat a Mèxic. I és que l'esportista de Castell-ví de Rosanes ha sumat sis medalles, ha pujat al podi en les sis proves en què ha pres part, i ha demostrat una gran polivalència. El darrer metall va ser la plata en els 50 lliures, en què es va classificar darrere de Sarai Gascón, que va aconseguir, en aquesta distància i estil, el rècord dels campionats.

Núria Marquès, que ha participant en el Mundial en la categoria S9, ha acabat la competició amb tres ors, en els 100 esquena, 200 estils i 400 lliures; dues plates, en els 50 i 100 lliures; i un bronze en els 100 papallona. Marquès s'està formant al CAR de Sant Cugat i és fruit de l'equip AXA de promeses paralímpiques de natació.

La delegació estatal, formada per 23 esportistes en les diferents categories segons la seva discapacitat, ha sumat 45 medalles, 10 d'or, 16 de plata i 19 de bronze, i ha assolit la sisena plaça en el medaller, liderat per la Xina amb 30 ors, 16 plates i 10 bronzes, seguit pels Estats Units, amb 21 ors, 20 plates i 13 bronzes, i d'Itàlia, amb 20 ors, 10 plates i 8 bronzes.