El Reial Madrid va golejar plàcidament el Sevilla (5-0) el dia que Cristiano Ronaldo va exhibir al Santiago Bernabéu les cinc pilotes d'or abans del començament del matx. Els dos equips van sortir a la gespa empatats a 28 punts i van finalitzar el duel amb el Madrid tres punts per sobre.

El tècnic blanc, Zinedine Zidane, tenia moltes baixes en defensa (Ramos, Carvajal, Casemiro i Varane), però se'n va sortir més que bé amb el que tenia. La línia defensiva la van formar Achraf, Vallejo, Nacho i Marcelo, mentre que, a la part del davant, Isco es va quedar d'inici a la banqueta. La defensa no només va protegir Keylor Navas, sinó que va tenir poder ofensiu. Al minut 3, Nacho, que feia de central, va fer pujar el 1-0 al marcador, gràcies a l'embolic que es van fer Kjaer i Muriel, que li van acabar deixant la pilota als peus. Vint minuts més tard va entrar en acció el pilota d'Or. Primer, desmarcant-se de la defensa i rematant sense oposició una bona passada d'Asensio en el 2-0. I després, al minut 31, transformant un penal provocat per mans de Jesús Navas. Sergio Rico va endevinar les intencions del davanter portuguès, però el quart gol de Ronaldo a la lliga va acabar entrant a la porteria.

Abans del descans encara hi va haver dos gols més. Al minut 38, Kroos va fer el 4-0 en una combinació impecable amb Lucas Vázquez. Al 42 va ser el marroquí Achraf qui va tornar a deixar en evidència la defensa sevillista. Una primera part impecable del Reial Madrid, que va oferir el millor joc de la temporada davant la seva parròquia d'aficionats.

La història del partit es va acabar aquí. Després de tanta activitat, la segona part va tenir un to molt més baix. El Sevilla es va limitar a congelar un resultat totalment advers mentre el Madrid buscava tímidament augmentar la golejada. Una rematada de Benzema que es va estavellar al pal al minut 66 va ser el més destacable, juntament amb la sortida del terreny de joc de Cristiano, molt ovacionat, quan el va substituir Isco al 75. D'aquesta manera es va tancar la tarda més plàcida dels madridistes aquesta temporada, que encaren amb optimisme la conquesta del Mundial de Clubs i la posterior visita del Barça en el clàssic del 23 de desembre.