L'Espanyol, després de la seva derrota de fa una setmana contra l'Eibar (3-1), intentarà dissipar els dubtes sobre el rumb avui contra el Girona, de nou en un horari complicat per als aficionats (21 h). A l'equip blanc-i-blau li costa encadenar resultats positius a la lliga, i tindrà al davant un Girona perillós lluny del seu estadi i que ha robat protagonisme als pericos.

El tècnic de l'Espanyol, Quique Sánchez Flores, va reconèixer ahir que el bon paper del Girona com a equip català recent ascendit els està restant protagonisme: «Som en un raconet i se'ns fa el cas que se'ns fa. El Girona ve a ocupar una mica més del nostre espai i això ens ha de donar un sentiment de rebel·lia per lluitar per estar en el lloc que ens toca per història».

De fet, a aquesta història va apel·lar el tècnic del Girona, Pablo Machín, per valorar el duel i admetre que l'equip blanc-i-blau és el favorit. «A ningú no li passa pel cap que el Girona tingui millor plantilla que l'Espanyol», va declarar Machín, que va treure importància al fet que el seu equip estigui un punt per sobre a la classificació.

Aquesta rivalitat és nova, ja que només existeix un precedent entre els dos conjunts, fa més de mig segle: l'Espanyol va guanyar 4-1 el Girona a la Copa de la temporada 1949-50. Ara, ningú al vestidor blanc-i-blau es refia del Girona. És un equip que acaba d'ascendir, però ha demostrat amb escreix que pot donar la sorpresa fins i tot contra els més grans de la taula de la classificació, i presenta molt bons números a domicili.

Ara el Girona, que no perd fora des del 10 de setembre, quan va caure per 2-0 contra l'Athletic a San Mamés, és el vuitè millor visitant de la competició. I un dels grans artífexs de la bona dinàmica de l'equip de Machín com a visitant, a més de la voracitat golejadora de l'exespanyolista Stuani, és Portu, migcampista que ha fet 4 gols en els últims quatre partits.

Per al partit d'avui, Quique Sánchez Flores podrà disposar finalment del central David López, que va veure la cinquena groga en l'últim partit de lliga, però el recurs de l'Espanyol ha prosperat. En canvi, Sergio García és baixa per problemes físics.

El Girona arriba al duel després de perdre per 2-3 en l'última jornada i té la baixa dels tres centrals: Alcalá, Bernardo i Muniesa.

El seu lloc el podrien ocupar Ramalho, Timor, que actuaria com a defensa, i Juanpe, advertit de sanció, com Aday, Pons, Granell i Douglas.