Hi havia moltes probabilitats que fos el Chelsea, i va ser el Chelsea. El Barça no va evitar un dels rivals més complicats que li podia tocar al sorteig dels vuitens de final de la Lliga de Campions. «Un duel bonic de jugar», segons el tècnic blaugrana, Ernesto Valverde. Però un duel complicat davant el vigent campió de la Premier anglesa, l'equip a qui Leo Messi no ha pogut marcar mai, ni de penal. El balanç de l'argentí amb els blues és d'una victòria, cinc empats i dues derrota. I cap gol al seu compte personal.

La bèstia negra de Messi ha tornat aquesta temporada a la Champions després d'un any d'absència. Un parèntesi que va aprofitar per centrar-se en la lliga i guanyar-la. Ara, en canvi, les seves prioritats han variat: és tercer a la Premier, a 14 punts del líder, un Manchester City que ha posat la directa cap al títol. Per tant, l'equip que entrena Antonio Conte veu en la competició europea la seva taula de salvació del curs.

«Parlar de ser a la lluita pel títol després de perdre un partit és una mica estrany, especialment si és la quarta derrota en setze partits. Quan tens un començament així és impossible pensar que ets a la lluita per la lliga», va admetre Conte dissabte després de perdre 1-0 amb el Westt Ham.

Trajectòries diferents

El Barça, en canvi, viu una situació oposada: és un líder sòlid a la lliga, amb cinc punts de marge sobre el València, sis sobre l'Atlètic i vuit sobre el Reial Madrid. I a la Lliga de Campions continua invicte després de mostrar-se molt pràctic. Però ara hi ha la sensació d'haver de confirmar davant un gran rival que l'equip ha recuperat el seu estatus i que torna a ser un clar candidat a lluitar pel ceptre europeu que ha guanyat el Madrid els dos últims anys.

«És un sorteig dur per l'entitat del rival. Ja sabíem que no seria fàcil perquè hi havia grans equips al bombo i ens ha tocat un dels més complicats», va destacar Valverde, en declaracions a Barça TV. I va definir l'eliminatòria com a «dura, atractiva i motivadora per als jugadors i els aficionats».

Centrant-se en les virtuts del rival, Valverde va dir que el Chelsea és «un equip molt físic i fort, que té un esquema molt marcat i que està molt ben treballat tàcticament». I va destacar la feina d'Antonio Conte, «un entrenador amb un bon historial, que ha gua-nyat títols al Chelsea i també a la Juventus i del qual tinc la sensació que és un tècnic metòdic, tàctic i molt organitzat».

Conte ha aportat disciplina italiana al Chelsea, molt ben construït al darrere, tot i que aquesta temporada ha mostrat més punts febles. Cinc defenses i dos migcampistes de contenció treballen per al lluïment dels homes que desequilibren al davant: l'exblaugrana Cesc Fàbregas enllaça amb els puntes, el màgic Eden Hazard i l'exmadridista Morata.