El Manchester City de Pep Guardiola va ser un dels grans beneficiats del sorteig d'ahir. Jugar contra el Basilea, i amb la tornada a casa, no ha de ser un escull gaire difícil de superar per al líder inqüestionable de la lliga anglesa, i encara més en l'estat de forma actual, que l'ha convertit en un rival gairebé intractable. Tot i això, els citizens no es volen refiar com va passar la temporada passada amb el Mònaco. Els del principat semblaven un adversari assequible en el sorteig de desembre i després es va destapar com una escola de talent, encapçalada per Mbappé i Falcao, que va inflingir al santpedorenc la seva eliminació europea més prematura.

No sembla que hagi de ser el cas d'un Basilea que no ha tingut grans rivals en la fase de grups, tret del Manchester United, a qui va derrota a St. Jakob Park. El CSKA de Moscou i, sobretot, un Benfica que no va sumar cap punt van ser netament inferior a un conjunt helvètic obligat a renovar-se cada any per la fugida de talent i que enguany té problemes al seu campionat, que ha gua-nyat les vuit últimes temporades i en què ara mateix és a dos punts del Young Boys de Berna.

El nou tècnic, Raphaël Wicky, ha imposat un sistema ja de moda, de tres defenses, però aquest amb tres davanters, entre els quals destaca el talentós Dimitri Oberlin, que jugava al Salzburg. En defensa també hi ha el colombià Balanta, un central que va voler el Barça quan Martino era a la banqueta. Són interessants les arribades del carriler Lang, golejador contra el United, i l'olfacte del noruec Elyounoussi.