El Girona va confirmar anit al camp de l'Espanyol el canvi de paradigma pel que fa al segon equip català de Primera Divisió: els homes de Pablo Machín van guanyar per la mínima i s'acosten als llocs europeus de la classificació, amb 20 punts, quatre més que l'Espanyol, que també en té quatre de marge respecte al descens.

Un solitari gol de David Timor, novetat ahir a l'eix de la defensa gironina per les baixes, va permetre als visitants sumar els tres punts en un partit que va confirmar la línia ascendent del seu equip i la descendent de l'Espanyol, que va ser acomiadat per la seva afició amb una forta xiulada.

Per primer cop a la història, Espanyol i Girona s'enfrontaven en partit de lliga. Un duel que va resultar entretingut. Els gironins van fer una proposta atrevida i van arribar amb perill a la poteria de Pau López. La seva millor ocasió inicial va ser en una rematada de Borja que el porter local va refusar. Poc després, Gerard Moreno i Pablo Piatti eren els encarregat de donar rèplica. L'argentí també intentava un xut llunyà que Bounou aturava. I just abans del descans arribava l'únic gol del partit, obra de Timor, que només havia d'empènyer una pilota que havia quedat morta dins l'àrea a la sortida d'un córner.

El gol en contra va obligar l'Espanyol a reaccionar, i a la segona part va buscar amb més insistència la porteria d'un Girona que va fer un pas enrere per defensar el resultat i buscar la sentència en algun contraatac. Malgrat aquesta intenció, a l'Espanyol li va costar arribar amb perill i crear ocasions de gol. Els homes de Quique Sánchez Flores ho intentaven de lluny, sense gaire encert. Això sí, Gerard Moreno va fer lluir Bounou amb una rematada que el porter va desviar amb la punta dels dits.

Uns últims minuts moguts

En el tram final del partit, en un intercanvi de cops, el Girona hauria pogut sentenciar. Portu es va plantar davant de Pau en un ràpid contraatac però va enviar la pilota al travesser. I ja en el darrer minut, els jugadors de l'Espanyol van reclamar penal per una caiguda d'Hernán Pérez dins l'àrea davant Mojica. Un intent desesperat per canviar el signe d'un partit que va ser més blanc-i-vermell que blanc-i-blau.