Chris Froome va donar positiu en un control antidopatge en la Vuelta a Espanya de 2017, de la qual va ser guanyador, segons ha informat la Unió Ciclista Internacional (UCI) en un comunicat. El ciclista britànic va donar positiu per el broncodilatador salbutamol, comercialitzat com Ventolin.

La mostra va ser recollida el 7 de setembre i es va notificar del seu resultat al quatre vegades guanyador del Tour 13 dies després, el 20 de setembre de 2017.

Guanyador de la Vuelta 2017

"Per fi la Vuelta¡ ", va cridar Froome només entrar a la meta de Cibeles. El ciclista britànic, després de sis intents i tres segons llocs va conquistar el mallot vermell, que uneix al groc del Tour de França. Un doblet històric que només havien aconseguit Jacques Anquetil, el 1963, i Bernard Hinault, el 1978.

Una espina clavada que per fi es va treure el quàdruple guanyador del Tour de França, obsessionat des de 2011 amb la vermella. Nairo Quintana, Alberto Contador, Juan José Cobo, són alguns dels que li havien tancat el camí.

Froome va debutar en la Volta 2011 i va arribar a ser líder en una jornada, però els interessos de l'Sky estaven centrats en el llavors cap de files, Bradley Wiggins. El kenyà de naixement encara era un desconegut, però camí de l'Angliru es va descobrir un nou ciclista, capaç de batre al seu líder, però no a Juanjo Cobo.

El 2012 va ser segon en un Tour en què va demostrar ser superior a Wiggins, però l'obediència el va frenar. En la Volta va deixar les seves opcions en les rampes del Cuitu Negru i l'endemà, camí de Font Doni, el dia de la gesta de Contador. Va finalitzar la cursa en quarta posició, lluny del podi.

En 2014 va arribar a la Volta després d'abandonar al Tour de França. Es va presentar amb frescor, però lluny del seu millor moment de forma, com va evidenciar a la crono de Borja, en la qual es va imposar Tony Martin i la vermella es la enfundar Contador. El madrileny li va tancar el pas.

Nou infortuni de Froome en la Volta 2015. Hi va haver de retirar-se després l'onzena etapa per una caiguda a Andorra que li va produir una petita fractura en un peu. Marxava vuitè a la general a 1.18 del líder Tom Dumoulin (Giant), però amb només 20 segons sobre el segon, Joaquim "Purito" Rodríguez.

En 2016 va ser segon de nou, per tercera vegada. Froome va perdre temps en les primeres etapes, però va arribar amb opcions al tram final. Al cim de l'Aubisque va entrar de la mà de Nairo Quintana. Només perdia 54 segons amb el colombià, però la carrera es va revolucionar camí de Formigal, un dia després.