El capità de l'Argentina, Lionel Messi, confia que, tal com va dir el seleccionador de l'albiceleste, Jorge Sampaoli, el futbol estigui en deute amb ell i, a Rússia 2018, li doni el Mundial que no ha pogut aconseguir fins ara.

"Sí, ho vaig escoltar i (Sampaoli) m'ho va dir en persona a mi també. Què penso? Tant de bo que el futbol m'ho pagui!", ha manifestat en una entrevista a Fifa.com.

Messi encara recorda aquella dolorosa final que l'Argentina va perdre contra Alemanya en el Mundial del Brasil 2014. "No sé si (la ferida) sanarà alguna vegada. Crec que es conviurà amb això que va passar, quedarà sempre aquí. El Mundial és un record molt bonic i a la vegada molt amarg per com va acabar, per com es va donar tot", ha reconegut.

A Rússia tindrà una nova oportunitat de revenja, i això que l'Argentina va estar gairebé a punt de quedar-se fora del Mundial. Va ser un triplet de l'astre de Rosario contra l'Equador (1-3), en l'última jornada de classificació, el que va obrar el miracle.

"Quedar-se fora del Mundial hauria estat un cop molt dur. Primer per a nosaltres, per al grup, i per a mi personalament. No sé com hauria reaccionat a aquest cop. El mateix per a la gent de l'Argentina, quedar fora de Rússia hagués estat un moment històric dels dolents per al país", ha indicat.

I és que Messi ha posat com a exemple l'eliminació de Xile -"el campió de les dues últimes edicions de la Copa Amèrica", ha recordat- perquè els aficionats es facin una idea "de com de difícil és l'eliminatòria sud-americana".

Malgrat les dificultats per classificar-se, el davanter del Barcelona assegura que l'Argentina "arribarà bé" a la cita mundialista.

"Venim de quatre partits oficials amb un tècnic nou, però després del partit amb l'Equador la selecció serà una altra, creixerà. L'Argentina deixarà anar tota aquella tensió i aquella por que tenia per jugar aquest partit i pel risc de no aconseguir l'objectiu. Canviarà molt", ha assegurat.

El que no canviarà és el seu líder, que intentarà guiar l'albiceleste cap al títol partint del Grup D, on s'enfrontarà a Islàndia, Croàcia i Nigèria.

D'Islàndia Messi ha apuntat que "pot semblar fàcil, però són durs i ordenats enrere", de Croàcia que "et deixa jugar més, però té grans jugadors" i de Nigèria que "són impredictibles, no tenen terme mitjà".