El Reial Madrid va patir més de l'esperat per desfer-se de l'Al Jazira de la Unió dels Emirats Àrabs i obtenir el bitllet per a la final de dissabte contra el Grémio. Els homes de Zidane van estar espessos en la rematada i, a més, van haver de remuntar un gol en contra. Va ser Bale, qui reapareixia, qui va donar el triomf al seu equip.

Abans, el col·legiat havia anul·lat dos gols a un Madrid abocat sobre l'àrea del porter Khaseif, autor de vuit aturades. En el primer, de Benzema, Cristiano va empènyer un defensa, i en el segon, després del pas pel VAR, es va interpretar fora de joc del francès en la rematada de Casemiro. Just abans del descans va arribar el gol de l'Al Jazira, en una contra ben finalitzada per Romarinho. Els àrabs haurien pogut fer el segon, però novament el VAR es va utilitzar per anul·lar el gol de Boussoufa. El porter Khaseif es va lesionar i, tot seguit, Cristiano Ronaldo marcava l'empat després d'aprofitar l'errada d'un dels nombrosos centrals locals.

Zidane va començar a fer canvis, va fer entrar Lucas Vázquez i Asensio, però el tercer canvi, l'entrada al camp de Gareth Bale, que feia setmanes que estava de baixa, va ser decisiu. Al minut 81, el gal·lès va recollir una centrada de Lucas Vázquez i va rematar a porteria. Cristiano va intentar tocar la pilota de taló i, tot i no fer-ho, va despistar el porter suplent dels àrabs, fet que va permetre que entrés el segon gol i evités un majúscul ridícul del seu equip.