El Prat i el Melilla, fins ahir segon i tercer classificats de la lliga LEB Or, van caure derrotats de manera clara en els primers partits de la catorzena jornada de la competició i poden permetre que l'ICL Manresa se'ls acosti i, en algun cas, els empati, si guanya el seu partit de demà davant del cuer, l'Ourense.

El partit més destacat d'ahir va ser el que va suposar la victòria del Lleida a la pista del Melilla, en un extraordinari partit del conjunt de Borja Comenge, que ja vencia per dotze punts al final dels primers deu minuts (17-29), diferència que va créixer fins a 16 (32-48) a la mitja part de l'enfrontament.

Entre els lleidatans, l'home més important va ser el manresà Miquel Feliu, amb 23 de valoració i 12 punts. El joc coral dels catalans va permetre que quatre jugadors més passessin del doble dígit en anotació. Van ser Karena (18 punts), Dukanovic (17), Ogungbemi-Jackson (15) i Ndoye (11). Per la banda local, Almazán i Kapelan van anotar 15 punts i el Melilla es va arribar a acostar a sis punts al final del tercer període, però no va poder resistir el ritme anotador visitant.

Pel que fa al Prat, derrota més clara en el joc que en el marcador a Castelló. Per als locals, la parella formada per Steinarsson (16 punts) i Ott (14) va ser decisiva i van fer inútils els 15 punts del millor jugador dels potablava, Caleb Agada, i del seu company Cate. Els del Baix Llobregat cauen per segona jornada consecutiva.

Final apassionant

On es va viure un final de partit dramàtic va ser a Palència, on els locals van capgirar cinc punts en el darrer minut i es van imposar en el derbi al Valladolid, proper rival de l'ICL, amb un triple de Bryce Pressley en el darrer segon. De res van servir els 22 punts de Sergio de la Fuente.

En els altres dos partits d'ahir, victòries locals entre equips de la zona mitjana baixa. El Càceres va resistir, amb tirs lliures al final, la gran actuació de Wintering (18 punts i 31 de valoració) i Dee (34 i 29) i va endur-se la victòria per 89-85 sobre un bon Araberri. Rakocevic va ser el millor jugador dels extremenys amb 26 punts.

També va caure l'altre equip basc, el Sammic, en el seu cas a la pista d'un Levitec Osca que va millorant dia a dia. En aquesta oportunitat va ser l'anglès Adekoya el líder de l'equip de l'Alt Aragó, amb 2o punts, per l'absència de l'habitual MVP Van Wijk, que ahir era baixa per lesió. Pels visitants, 15 punts de Kaminski.