Cristiano Ronaldo va tornar a ser decisiu en una final amb un gol de falta que va fulminar el Gremio brasiler (1-0). El conjunt madridista va proclamar-se campió del món per sisena vegada, tercera després del canvi de format al Mundial de Clubs, i va tancar d'aquesta manera el millor any de la seva història amb la consecució de cinc títols. L'equip brasiler va mostrar des d'un inici el seu nivel competitiu i amb una pressió molt alta va intentar anul·lar la creació de joc madridista.

En els primers compassos l'equip de Zinedine Zidane va fer-se amb la possessió de la pilota gràcies a la millor versió de Modric i Isco. Benzema ho va intentar en la primera aproximació i Cristiano, amb un xut llunyà abans del descans, va perdonar l'ocasió més clara per als blancs. El Gremio, ben tancat al darrere, buscava els contraatacs per fer mal al Madrid. Un xut llunyà de falta d'Edílson, que va marxar fregant el pal, va ser l'únic xut en tota la primera meitat dels brasilers.

A la represa la dinàmica va canviar i els blancs van tancar al seu rival gràcies a una forta pressió. Al minut 53 el portugués Ronaldo va aprofitar una falta a la frontal de l'àrea per posar l'1-o en el marcador. El Gremio va veure com de cop se li posava un nou escenari de partit al seu davant. Els brasilers van arriscar, però sense forces, alhora de la finalització. Cristiano i Casemiro van intentar-ho en el tram final per sentenciar però van topar amb el porter Grohe, que va fer la millor aturada del partit a un xut de Modric. El tècnic francès va moure banqueta en el tram final i va fer entrar a Vázquez i Bale. El Reial Madrid es converteix en el primer equip en revalidar la corona de campió del món.