La barcelonina Jessica Vall va aconseguir la primera medalla per a la delegació estatal als europeus de piscina curta de Copenhaguen després de guanyar la medalla de bronze en la final dels 100 metres braça. La catalana va haver de tornar a batre el rècord estatal per aconseguir-ho, amb la qual cosa va ser la primera nedadora espanyola en baixar del minut i cinc segons, amb un temps d'1.04.80. Aquest registre, però, va ser insuficient per lluitar per l'or amb la lituana Ruta Meilutyte, que va guanyar amb 1.03.79. La segona posició va ser per a la finlandesa Jenna Laukkanen, que només va arribar 55 centèsimes abans que la catalana.

Vall va ser més ràpida que les seves dues adversàries en el tram final de la cursa. Abans, la nedadora del Sant Andreu havia passat setena en l'equador de la prova, però a una distància assumible de les seves rivals. Abans de l'últim llarg, era quarta, a 20 centèsimes de la italiana Arianna Castiglioni, que era tercera. Avui intentarà incrementar el botí amb el podi en la seva prova favorita, els 200 metres braça.

També ahir, dues nedadores espanyoles més van ser a finals. La balear Melani Costa va ser setena en els 200 metres lliures, amb un temps d'1.55.81, i la catalana Lidón Muñoz va ser vuitena en aquesta mateixa prova, amb 1.56.67. L'estrella de la jornada va ser el britànic Adam Peaty, que va establir un nou rècord d'Europa en els 200 metres braça, amb un temps de 55.94.