L'aturada en el llançament de penal de Pau López a Jonathan Viera al minut 94 de partit va evitar que l'Espanyol perdés un partit que tenia guanyat a la mitja part i que caigués encara més a la classificació. De tota manera, l'empat és un mal resultat per a un equip que vencia per 0-2 quan faltaven deu minuts per al final del partit i que tenia l'oportunitat de deixar gairebé despenjat en la lluita per la salvació un adversari directe.

L'Espanyol va començar perfectament el partit. Va aprofitar els nervis del cuer i va avançar-se aviat en el marcador, quan Leo Baptistao va trencar el fora de joc i va donar el gol fet a Gerard Moreno. Abans del descans va arribar el segon, quan Sergio García, que va formar part de l'equip titular, va aturar un altre canvi de joc i va cedir perquè el mateix Moreno anotés el segon gol.

Desfeta al final

El panorama era perfecte a la segona part, amb el públic demanant la dimissió del president canari, Miguel Ángel Ramírez, però l'Espanyol va rebre el primer gol a falta de deu minuts, amb una rematada del francès Loïc Rémy, i es va començar a posar nerviós.

En els darrers minuts, amb l'equip aculat pels canvis del tècnic, sobretot després de l'entrada de Marc Roca en el lloc d'un Sergio García que era perillós, va arribar l'empat, amb un esplèndid cop de cap de Jonathan Calleri a centrada de Míchel. Gerard Moreno va acostar-se al hat-trick, en un xut de sobrebot que va anar prop del pal dret de Raúl, però al minut 93 Jurado va fer un penal absurd a Jonathan Viera. El mateix jugador el va xutar i Pau va salvar el desastre absolut.