El santpedorenc Rafa Martínez es va convertir ahir en el jugador més valuós de la jornada, empatat amb Dejan Todorovic (Bilbao) amb 26 de valoració. El capità del València va ser clau en el triomf davant el Gipuzkoa per 86-64. El bagenc va liderar l'anotació valencianista amb 24 punts i va aconseguir per tercera vegada el guardó de MVP de la jornada.

Per la seva part, l'Herbalife Gran Canària de Luis Casimiro va guanyar al Palau Blaugrana (77-88) després de dominar el Barça de principi a final, en un partit en què els de Sito Alonso van tocar fons: quarta derrota seguida, entre Lliga i Eurolliga, davant d'un rival que va rendir molt millor. Els canaris van dominar el ritme del joc i van saber trobar en cada moment del partit el jugador adequat per fer estèril qualsevol intent de reacció blaugrana.

Amb aquet resultat, el Barça s'allunya a tres victòries del líder, el Reial Madrid, que ahir va gua nyar a la pista de l'Obradoiro per 93-102 en un duel en què els dos equips van batre el rècord de triples anotats en un partit (36 en total entre els dos).

Continua escalant posicions i ja és a l'alçada del Barça (8-4) un Baskonia que ahir va patir per guanyar a Andorra: el duel es va decidir en un final d'infart, amb un triple de Shengelia i un tap de Poirier sobre Karnowski.

A la part baixa de la classificació, el Joventut va sumar la quarta victòria amb una gran remuntada davant el Sargossa (94-83). Els verd-i-negres van ser capaços de refer-se d'una primera part molt dolenta i van aprofitar els nervis visitants: el tècnic Jota Cuspinera i Gary Neal van ser desqualificats amb dues tècnics cada un.

També va sumar la quart victòria el Bilbao, que va superar l'Estudiantes per 87-77. De res van servir als madrilenys els 23 punts de Landesberg, màxim anotador de la lliga. I el cuer de la classificació, el Betis, va sumar el seu segon triomf del curs en imposar-se a Múrcia per 63-70.