El València Basket va enllaçar anit la seva novena derrota seguida a l'Eurolliga, després de perdre de manera contundent a la pista del Reial Madrid (91-72). El partit podria haver estat marcat per l'expulsió de Doncic a quatre minuts del descans, però els blancs van mantenir el tipus davant un València que no va aprofitar l'absència d'un jugador clau. I de res van servir els 10 punts anotats pels santpedorenc Rafa Martínez

Doncic, el jugador més valuós de la competició, amb prou feines va jugar sis minuts: primer li van assenyalar una antiesportiva per clavar un cop de colze a Tibor Pleiss en una entrada a cistella; i després va rebre una tècnica per protestar una falta en atac. Dues senyalitzacions que li va costar l'exclusió.

El València va aprofitar aquestes dues accions per acostar-se en el marcador abans de la mitja part (43-41). Però a la represa el Madrid va prémer l'accelerador comandat per Facundo Campazzo, que va agafar les regnes de l'equip en absència de Doncic i va ser-ne el màxim anotador amb 14 punts ( a més de 8 assistències), seguit de Thompkins, Tavares, Carroll i Reyes, tots tres amb 12.

A poc a poc, el València es va anar diluint i el Madrid va obrir una escletxa que al darrer quart es va convertir en irrecuperable. Un triomf que permet al conjunt blanc posar-se amb balanç positiu (7-6) i consolidar-se en posicions de play-off. El València, en canvi, suma la desena derrota de la temporada (3-10) i ja és última, a l'espera del que facin avui el Milà (3-9), que rep el Baskonia de Pedro Martínez, i l'Efes (3-9), que visita la pista del Khimki.

El Barça rep l'Unicaja

En caiguda lliure després d'encadenar quatre derrotes consecutives, el Barça rep aquest vespre la visita de l'Unicaja (21 h), un rival directe a qui els blaugrana confien a derrotar per mantenir les opcions de classificar-se entre els vuit primers: l'equip de Sito Alonso ara és dotzè (4-8).