El pilot britànic Sam Sunderland (KTM) ha aconseguit el seu segon triomf en l'edició de 2018 del Ral·li Dakar després d'imposar-se en la tercera etapa, disputada entre les localitats peruanes de Pisco i Sant Joan de Marcina, amb 296 quilòmetres d'especial, i s'ha enfilat al primer lloc de la general de motos després d'un error de l'espanyol Joan Barreda (Honda).

El pilot bagenc Gerard Farrés ha acabat l'etapa sisè i ocupa la dotzena posició de la general, a 13 minuts i 31 segons del nou líder.

El castellonenc Barreda, que tenia la complicació en aquesta jornada d'obrir pista, s'ha perdut, quan ja cedia temps, de la ruta en un moment de la jornada i ha cedit gairebé 28 minuts amb el vigent campió que li fan quedar molt endarrerit en la classificació, a gairebé 23 minuts del líder, el que complica molt les seves opcions en el 'raid'.

Sunderland ha estat el més ràpid i ha avantatjat en més de tres minuts a l'argentí Kevin Benavides (Honda), mentre que el podi provisional l'ha completat l'australià Tobby Price (KTM).

Peterhansel ja és líder

En la categoria de cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota) s'ha imposat a l'etapa amb 04:05 d'avantatge sobre el francès Stéphane Peterhansel (Peugeot), que s'ha convertit en el nou líder de la prova desbancant al seu compatriota Cyril Despres (Peugeot).

Al-Attiyah, dues vegades guanyador del raid més dur del món, va saber sobreposar-se als Peugeot en una jornada fantàstica després del dur pal de diumenge. Així, creuava la línia de meta en Sant Joan de Marcina amb un temps de 3:09:08.

Després de 'Monsieur Dakar', Carlos Sainz va acabar tercer (06:07), el que li permet ascendir de la vuitena a la sisena plaça de la general, a 14:47 del líder de la prova. Peterhansel ja maneja 03:11 de renda en la classificació sobre Despres, que ha acabat l'etapa en quarta posició (07:43) just per davant del també gal Sébastien Loeb (Peugeot), quart a la general després Al-Attiyah.

Un altre dels representants catalans, Nani Roma (Mini), ha patit un accident a menys d'un quilòmetre de l'arribada. Després de diversos minuts intentant recuperar la calma, el pilot de Folgueroles ha pogut seguir conduint i ha travessat la línia de meta amb 26 minuts de retard davant del guanyador. A continuació, ha anat directament al lloc mèdic. Això el manté en la desena plaça de la general.