El manresà de l'equip Himoinsa Team Gerard Farrés va aconseguir ahir ascendir a una de les deu primeres posicions del Dakar. Far-rés, tercer classificat en l'edició passada, va ser desè de l'etapa i ocupa la novena posició en una classificació general amb onze pilots en poc més d'un quart d'hora de temps i que ara domina el francès de Yamaha Adrien van Beveren, triomfador ahir.

La notícia de la jornada en motos va ser l'abandonament del primer classificat de la general i guanyador de l'edició passada, el britànic Sam Sunderland. El pilot de KTM no va poder superar els forts dolors lumbars causats per una caiguda i va haver de dir adéu a la prova. Els seus companys Matthias Walkner, que ara és quart, i Toby Price, sisè, hauran de defensar la imbatibilitat de la marca austríaca en les últimes edicions de la cursa.

L'igualadí Armand Monleón va classificar-se ahir 26è i ocupa el mateix lloc a la classificació general, en la qual Farrés és el millor pilot estatal davant del castellonenc Joan Barreda (13è) i el maresmenc Joan Pedrero (17è). També va arribar a meta el monistrolenc Nandu Jubany.

Peugeot perd un efectiu

En la categoria de cotxes, la totpoderosa Peugeot va veure ahir com perdia un dels components de la seva armada, el francès Cyril Despres, que havia d'abandonar. La marca del lleó, però, va tenir un bon dia perquè el seu màxim rival, el Toyota de Nàsser al-Attiyah, va deixar escapar tres quarts d'hora de temps. Ahir, el triomf va ser per al nou vegades campió del món de ral·lis Sébastien Loeb, davant de Carlos Sainz i del líder de la cursa, Stéphane Peterhansel. Monsieur Dakar té gairebé set minuts sobre Loeb i 13 respecte de Sainz. Tots tres es jugaran la victòria, segurament. A l'hora de tancar aquesta edició, l'olianenc Isidre Esteve encara havia d'arribar a la meta de San Juan de Marcona. En el darrer pas, figurava en la posició 51. Avui, 266 km d'especial entre aquesta ciutat i Arequipa.