L'esquiador osonenc de La Molina Club d'Esports Quim Salarich és un dels sis esportistes espa-nyols que compleixen els criteris necessaris per participar als Jocs Olímpics d'hivern, que començaran el proper 9 de febrer a Pyeongchang. Salarich ja té el bitllet per a la ciutat coreana gràcies a la seva 25a posició en els mundials de l'any passat a Saint-Moritz, en la modalitat d'eslàlom, segons va informar ahir, en un comunicat, la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI).

L'entitat cerdana podria afegir una altra esquiadora a la cita olímpica. Es tracta de Núria Pau, que encara disposa de dues setmanes per obtenir els punts necessaris en les diferents competicions en què prengui part.

A més de Salarich, els altres sis esportistes representatius de la RFEDI que ja tenen el bitllet assegurat són els bascos Juan del Campo (esquí alpí), Imanol Rojo (esquí de fons) i Lucas Eguibar (surf de neu) i, també en aquesta darrera disciplina, l'esportista de Ceuta Regino Hernández i la vallesana Queralt Castellet. Els altres competidors que podrien ser a Pyeongchang procedeixen de la Federació Espanyola de Gel, com el pilot de skeleton bagenc Ander Mirambell i la màxima esperança de medalla espanyola, el patinador madrileny Javier Fernández.