La pujada als mítics Lagos de Covadonga i la muntanya del pirineu d'Andorra seran els jutges de la Vuelta ciclista a Espanya de 2018, que es disputa del 25 d'agost al 16 de setembre i el recorregut oficial es farà públic aquest dissabte al Teatre Auditori Felip VI d'Estepona (Màlaga).

La propera ronda espanyola partirà des del Centre Pompidou de Màlaga, amb una contrarellotge individual de 8 quilòmetres que travessarà els llocs més emblemàtics de la capital de la Costa del Sol, entre ells el cèntric carrer Larios, principal eix d'oci i compres de la ciutat, segons van anunciar els organitzadors fa unes setmanes a París.

La pujada al Caminito del Rei serà un altre de les fites en les quatre primeres jornades que discorrerà per la província malaguenya. Els ports de la Covatilla i La Camperona podrien integrar igualment el traçat d'una edició muntanyenca que recorrerà les dues Castelles, Galícia, Astúries, País Basc i el Principat d'Andorra.

Com en l'edició passada amb l'Angliru, La Volta acollirà una jornada de muntanya la vigília del seu trasllat des del Principat fins a Madrid, que podria decidir el successor del britànic Chris Froome, guanyador per primera vegada el 2017, al podi final del passeig de la Castellana.

En la primera edició després de la retirada d'Alberto Contador, la principal incògnita serà la presència de Froome a la sortida a Màlaga, després de la seva recent cas de positiu per salbutamol en un control antidopatge en la passada Vuelta a Espanya, el passat 7 de setembre, en l'etapa amb final a Sant Toribio de Liébana.