El Reial Madrid i el Baskonia van sumar ahir dues victòries contundents a l'Eurolliga: els blancs a la pista del Khimki rus (78-95) i els bascos davant l'Olympiacos (86-54). En canvi, l'altre equip ACB que jugava ahir, l'Unicaja, va perdre a la pista del Zalgiris, entrenat per l'exbarcelonista Sarunas Jasikevicius (79-77).

El Madrid va encadenar la seva sisena victòria seguida a la competició europea en un partit que va deixar encaminat en una aclaparadora primera meitat, quan va agafar 20 punts de renda (31-51). La velocitat de creuer del tren blanc va passar per sobre d'un rival perillós però irregular. El Madrid va gaudir d'una nova actuació coral, tot i que Rudy Fernández es va acabar erigint en el màxim anotador, amb 16 punts.

Amb aquest resultat, el Madrid es manté quart, amb 11 victòria i 6 derrotes, el mateix balanç que tenen el cinquè, el Fenerbahçe, i el sisè, el Zalgiris, que ahir va superar l'Unicaja en el retorn de Joan Plaza a Kaunas. Però el tècnic català no es va endur el triomf en l'enfrontament amb el seu exequip. Edgaras Ulanovas va ser l'heroi del conjunt local, ja que va col·locar un tap salvador a Ray McCollum, quan el nord-americà anava a forçar la pròrroga.

En canvi, el Baskonia va passar per sobre de l'Olympiacos, que tot i això es manté segon amb 12 victòries. L'equip de Pedro Martínez va començar malament però al descans ja s'havia fet i va signar un gran tercer quart, amb 36 punts anotats i només 14 rebuts, per deixar mig enllestida la victòria. Voigtmann, amb 19 punts, va ser el millor baskonista.

I en l'altre partit d'Eurolliga disputat ahir, l'Anadolu Efes va superar l'Estrella Roja per 104-95 amb un partidàs de l'eslovè Zoran Dragic, que va anotar 24 punts sense cap errada en el tir (4/4 de dos, 3/3 triples i 7/7 tris lliures).