El Girona va golejar la Unió Esportiva Las Palmas en un partit corresponent a la dinovena jornada de LaLiga Santander, en el qual els gironins van penalitzar amb duresa els errors defensius dels canaris a la segona part. D'aquesta manera, el conjunt de Pablo Machín deixa enrere dues derrotes seguides a la lliga.

«Sentim vergonya, jo sóc més culpable que ningú», deia Paco Jémez, entrenador del conjunt canari, després d'un duel en el qual el seu equip es va veure superat en tots els aspectes del joc.

Els aficionats locals van poder gaudir del millor partit del seu equip aquesta temporada, el qual va tenir un protagonista principal, Michael Olunga. El davanter de Kenya, que va substituir al descans Christian Stuani per un fort cop al cap, va marcar tres gols i va donar una assistència.

Amb la seva entrada al terreny de joc, Olunga va intensificar la pressió sobre la dubitativa defensa dels de Paco Jémez. El segon gol, el primer de l'africà, va desarborar la resistència visitant per transformar el matx en un passeig per al conjunt gironí, que va anotar cinc gols en vint minuts.

Borja García va fer, al contraatac, el tercer gol i Olunga va sumar la seva segona diana amb el quart, després d'un error del porter visitant. L'africà no es va conformar i va assistir el cinquè a un Portu que va marcar el seu setè gol de la temporada. A més, el davanter del Girona va marcar el sisè i definitiu gol, que agreuja les males sensacions d'un Las Palmas cuer i que ja acumula cinc partits sense conèixer la victòria.