El manresà Gerard Farrés s'acomiada del Dakar per sempre amb una cinquena posició a la general final. Després d'una última setmana de competició sensacional, on ha lluitat pel podi fins al final, Farrés ha finalitzat cinquè a 1:01:04 del vencedor, l'austríac Walkner. El pilot bagenc d'Himoinsa ha finalitzat la última etapa de la seva llarga trajectòria al Dakar en setena posició, a 5' 23'' del vencedor, l'argentí Benavides.

L'austríac Matthias Walkner (KTM) s'ha proclamat campió del Ral·li Dakar 2018 en la categoria de motos, després d'acabar vuitè la catorzena i última etapa, amb sortida i meta a Còrdova (Argentina) i amb 120 quilòmetres d'especial, i mantenir l'avantatge prèvia sobre el guanyador del dia, l'argentí Kevin Benavides (Honda).

D'aquesta manera, Walkner acaba el raid més dur del món amb 16:53 de renda sobre Benavides i 23:01 sobre l'australià Toby Price (KTM), a qui els seus problemes durant la primera setmana li han passat factura. Això, unit a la lesió de Joan Barreda (Honda) i la retirada després d'accident del francès Adrien Van Beveren (Yamaha) han encarrilat el triomf final per al centreeuropeu.