El proper mes d'octubre es viurà una nova travessa en bicicleta de muntanya que recorrerà el Camí dels Bons Homes en tres dies, amb 244 km de recorregut.

Els dies 12, 13 i 14 d'octubre, els Pirineus es convertiran en un escenari ple d'esport amb la Pyrenees Bike Race, que organitza Besttrail amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Una proposta innovadora que travessa els Pirineus de sud a nord amb BTT. Tot un repte esportiu que pretén donar a conèixer els racons més bonics del Pirineu català i francès.

Les tres etapes de la Pyrenees Bike Race consistiran en una primera amb sortida de Berga i arribada a Alp (92 km); una segona, de 80 km, entre Alp i Ax Les Thermes; i una tercera, de 72 km, fins al poble de Foix a França. La prova es podrà completar de forma individual o per equips de 2, 3 o 4 bikers.

A més d'oferir una experiència única en BTT, la proposta també busca establir un clima social entre els participants. Així doncs, es faran sopars conjunts a cada final d'etapa amb lliurament de premis, una xerrada tècnica de la jornada següent i un repàs fotogràfic del dia viscut.

Aquesta iniciativa té el suport de Pedratour, agència oficial de viatges de la zona; Quart Sports Wear, empresa de confecció de roba i complements esportius; i de la cardonina Sílvia Rovira, especialista en medi natural i en rutes de BTT, senderisme i raquetes de neu.