L'Espanyol va treure partit de l'últim dia del mercat d'hivern i es va fer amb els serveis del colombià Carlos 'la Roca' Sánchez, de 31 anys, provinent de la Fiorentina, que ha de reforçar l'equip després de la baixa de Javi Fuego, que va marxar al Vila-real. Sánchez juga en la mateixa posició que l'asturià i ha d'aportar força i joc posicional al centre del camp.

El dia va ser mogut per als equips de Primera, sobretot els que tenen més dificultats en la zona baixa de la classificació. D'aquesta manera, el Las Palmas va fer oficial el fitxatge del nigerià Etebo, de 22 anys, que juga de centrecampista, i del lateral uruguaià Matías Aguirregaray. També ha fitxat molt el Màlaga, que ahir va oficialitzar l'arribada dels davanters Maxime Lestienne, provinent del Rubin Kazan, i d'Isaac Success, que havia estat al Granada i que ara estava al Watford.

El Llevant, per la seva banda, va nodrir la seva poc productiva davantera amb el prestigiós italià Giampaolo Pazzini, ex del Milan i de l'Inter, que ara jugava al Verona, l'albanès Armando Sadiku, del Legia, i Rochina, del Rubin.

El Sevilla va confirmar l'arribada del davanter Sandro, ex del Barça i del Màlaga, que era a l'Everton, i la Reial Societat va suplir Iñigo Martínez amb el mexicà Héctor Moreno, ex de l'Espanyol, propietat de la Roma. També arriben a la lliga dos saudites, Salem al Dawsari, al Vila-real, i Yahya al-Shehri, al Leganés. A més, Lucas Boyé, un extrem argentí, és cedit del Torí al Celta, i el central Jovanovic arriba a l'Eibar

Triple canvi

A l'estranger, el més destacable és el canvi de cromos entre Arsenal, Chelsea i Dortmund. Aubameyant va de l'equip alemany als gunners per 65 milions, Giroud, d'aquests al Chelsea, i el belga Batshuayi, dels blues als borussers. Un altre traspàs important va ser el de Lucas Moura, que va del París Saint-Germain al Tottenham per 30 milions d'euros. El City va treballar fins al final el fitxatge de Riyad Mahrez, del Leicester, oferint més de 70 milions d'euros, però els foxes en demanaven 95.