La Fórmula 1, que la setmana passada va decidir prescindir de les hostesses en la competició en entendre que estan "clarament en desacord amb les normes socials actuals", ha anunciat ara el llançament d'un programa anomenat 'Grid Kids' ('Nois de la Graella') perquè els nens realitzin tasques similars durant les carreres del Mundial.

Segons va explicar la F1 a través d'un comunicat, aquests nens seran triats pels mèrits que hagin realitzat en els seus respectius clubs de motor o per sorteig entre els quals estiguin enrolats en competicions de karting.

El president de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), Jean Todt, va subratllar que "la Fórmula 1 és el cim dels esports de motor i el somni de tots els joves que competeixen en la sèrie junior que compon la piràmide de monoplaça de la FIA, des del karting fins a la F1".

"Per tant, estem encantats d'apropar aquest somni en donar als futurs campions del nostre esport l'oportunitat d'estar al costat dels seus herois abans de l'inici de la carrera", va afegir Todt, qui durant diversos anys va ser el cap de l'equip Ferrari.

La setmana passada, la F1 va anunciar que prescindia de les hostesses trencant una tradició de dècades, una decisió que va causar polèmica amb moltes opinions a favor, però també en contra, entre personatges històrics del Mundial.