El pilot manresà de skeleton Ander Mirambell no ha pogut fer realitat l'objectiu de convertir-se en representant dels esportistes al Comitè Olímpic Internacional (COI). Mirambell va ser sisè en la votació que s'ha fet a Pyeongchang, coincidint amb els Jocs d'Hivern, el resultat de la qual es va donar a conèixer ahir a la matinada a Pyeongchang.

D'aquesta manera, com a representant de la Federació Internacional de Bobsleigh i Skeleton, el pilot bagenc va obtenir 664 adhesions, a 167 de la segona classificada, l'esquiadora estatunidenca Kikkan Randall (831), una de les dues escollides. La primera va ser la jugadora d'hoquei gel finlandesa Emma Terho, amb 1.045. Totes dues seran proclamades membres del COI abans de la cerimònia de cloenda de diumenge dels Jocs.

Pel que fa als altres aspirants, tercera va ser l'esquiadora noruega Astrid Uhrenholdt Jacobsen (808 vots), quarta, la patinadora de pista curta xinesa Hong Zhang (787) i cinquè, l'expilot de luge italià Armin Zoeggeler (761). Els esportistes podien votar des del dia 1 de febrer fins dimecres d'aquesta mateixa setmana i ho han fet 2.448 de 2.919, més del 83%, una participació molt alta tenint en compte cites anteriors.

Mesos de feina

Mirambell feia mesos que treballava la seva candidatura i havia gravat un vídeo i fet trucades personals als esportistes, a part de trobar-los en competicions i als mateixos Jocs, per tal que fos una de les dues opcions que tenien dret d'escollir. Al final, no ha estat suficient, però el manresà va escriure a Twitter que «vull agrair tot el suport en aquest camí. No ha estat possible sortir escollit, però estic molt satisfet de la campanya realitzada per representar els esportistes. Només hem quedat al 3% (167) dels vots. Gràcies a tots els que m'heu votat». Després, va reconèixer a Regió7 que tot el camí fet li ha de servir de cara al futur.

Mirambell afrontava a Pyeongchang els seus tercers Jocs Olímpics, en els quals ha quedat en el lloc 23, millor que el 24è a Sotxi i el 26à a Vancouver, tot i que fora dels vint millors, que era el seu objectiu abans d'arribar a la cita sud-coreana. Després d'aquesta competició, finalitzarà la temporada i es plantejarà l'inici d'un proper cicle olímpic, sempre que compti amb els mitjans adequats.