Victòria de la selecció catalana sub-16 i empat de la sub-18 en la primera jornada de la segona fase dels campionats estatals de seleccions autonòmiques que es disputen a Inca (Mallorca) entre ahir i avui. Els equips catalans tenen presència de jugadors del Gimnàstic de Manresa, motiu pel qual aquest cap de setmana el conjunt escapulat no té partit de lliga.

Culell ajuda a guanyar

La selecció sub-16, la primera de jugar ahir contra les Balears, disposa de dos jugadors del Nàstic, Pau Culell i Biel Farrés. Només el primer va tenir l'oportunitat de jugar ahir, ho va fer entrant al minut 73 en substitució de l'espanyolista Òscar Tarensi.

Catalunya va guanyar per 0-2, amb la qual cosa suma nou punts en els tres partits disputats. El conjunt català va completar una gran actuació col·lectiva i va demostrar la seva superioritat en la segona meitat, moment en el qual van arribar els gols, abans de l'entrada de Culell al camp.

Així, els catalans van dominar en els primers 45 minuts i, tot i no marcar, van desgastar el seu rival, que va veure com s'avançava en el marcador Catalunya amb una rematada del blaugrana Roberto Navarro. Unai Jódar va estar a punt de fer el segon, en una acció que un defensa rival va rebutjar sota la porteria. El 0-2 el va fer Jaume Jardí, també del Barça. Avui, els sub-16 juguen a les 10 contra Cantàbria.

Un quart per a Mogente

També va jugar un quart d'hora, aproximadament, l'altre jugador del Gimnàstic a la selecció catalana, un Pere Mogente que va entrar al partit al minut 75 en el lloc d'Arnau Comas, del Barça.

En el cas dels sub-18, però, Catalunya no va poder vèncer en un partit molt dur i disputat que no es va decantar de cap de les dues bandes.

Això que el partit va començar de primera per als nois dirigits per Juan Camilo Vázquez, ja que el barcelonista Alejandro Marqués els va avançar al minut 2 de joc en connectar un bon xut en paràbola. El davanter Melamed hauria pogut fer el segon gol en dues jugades, una a cada part, però va ser Balears qui va empatar amb una rematada d'Adrián Montalbán, que va col·locar oportuntament la punta de la bota al minut 18 de la represa. Avui, Catalunya juga amb Cantàbria a les 12.15 hores.