La triatleta sallentina Alba Xandri i el seu homònim berguedà Joan Freixa van imposar-se, ahir, en la penúltima prova de la Copa d'Espanya de triatló d'hivern. La competició va celebrar-se a la població navarresa d'Isaba.

El Triatló d'Hivern de la vall del Roncal va constar d'una prova amb bicicleta de 8,3 km, una cursa a peu de 22 km i una darrera prova d'esquí de fons de 10 km. En la competició per a fèmines, Alba Xandri, triatleta que pertany a l'equip basc Saltoki-Trikideak, va assolir la primera posició en superar Enara Oronoz (CD Bizikume) i Mari Cruz Aragón (SDB Arena). Aquest és el mateix podi que va produir-se al Campionat d'Espanya de Triatló d'Hivern disputat a l'aragonesa vall d'Ansó, el proppassat diumenge 4 de febrer, en què Xandri també va vèncer en superar les mateixes oponents. Joan Freixa (CERRR Igualada) va millorar el segon lloc signat fa quinze dies a Osca i ahir va imposar-se a l'actual campió estatal, Pello Osoro (Delteco Eibar), qui va superar-lo a la vall d'Ansó per només vuit segons. La tercera posició va correspondre, en les dues proves, a Jesús Alberto García Colás (Duatlón Calatayud).